Kukbuk
Kukbuk
zielona fasolka szparagowa, chorizo, migdały i ziemniaki - przepis na sałatkę

Sałatka z fasolki szparagowej i chorizo

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
młode ziemniaki
8 sztuk (ok. 250 g)
zielona fasolka szparagowa
250 g
oliwa
do smażenia
chorizo
60 g
migdały
20 g
sól
do smaku
wędzona papryka w proszku
do smaku

Przepis i zdjęcia: Karolina Krause / Lisia Kawiarenka

przygotowanie

Ziemniaki i fasolkę (po obcięciu końcówek) gotujemy w osolonej wodzie tak, aby warzywa nie były zbyt miękkie. Ziemniaki kroimy na połówki lub ćwiartki. Przekładamy warzywa na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy przez 3-4 minuty. Układamy na talerzu. Podsmażamy plasterki chorizo. Na koniec na suchej patelni prażymy posiekane migdały. Dodajemy do sałatki. Doprawiamy solą i wędzoną papryką i podajemy.

Więcej przepisów Karoliny znajdziecie na blogu Lisia Kawiarenka >>

więcej pomysłów na fasolkę:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk