Kukbuk
Kukbuk
Sałatka z arbuza i fety z orzechami (fot. Maciej Niemojewski)

Sałatka z arbuza i fety z orzechami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
Sos:
limonka
1 sztuka
miód
2 łyżki
ocet jabłkowy
1 łyżeczka
sól
do smaku
pieprz
do smaku
Sałatka:
arbuz
350 g
feta
50 g
pistacje i orzechy włoskie
30 g
kolendra
garśc
świeże sezonowe owoce
do podania

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Zdjęcia: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Agata Jankowska

krok 1

Wszystkie składniki sosu łączymy w małym słoiczku – zakręcamy go i potrząsamy nim do momentu, aż zawartość nabierze jednolitej konsystencji.

krok 2

Arbuza kroimy w cienkie plasterki i układamy na talerzu. Posypujemy pokruszoną fetą, rozdrobnionymi orzechami i świeżymi listkami kolendry. Polewamy sosem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka