Rolada dyniowa z orzechami włoskimi, suszonymi pomidorami i ze szpinakiem
czas przygotowania: 40 min + czas chłodzenia rolady
typ diety: bezglutenowa
typ posiłku: goście idą
- BISZKOPT:
- jajko "zerówka"
- 5 sztuk
- sól
- 1/2 łyżeczki
- tapioka lub mąka ziemniaczana
- 1/2 szklanki
- mąka gryczana
- 1/2 szklanki
- dynia piżmowa gotowana
- 3/4 szklanki
- płatki drożdżowe
- 2 łyżki
- kurkuma
- 1/2 łyżeczki
- FARSZ:
- orzechy włoskie
- 200 g
- oliwa
- 1 łyżka
- czosnek
- 1/2 ząbka
- szpinak
- 2 garści
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- suszone pomidory z zalewy
- 6 sztuk
- płatki drożdżowe
- 2 łyżki