Ravioli z nadzieniem z prawdziwków w pomidorowym consommé z lubczykową oliwą
czas przygotowania:
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Lubczykowa oliwa:
- oliwa
- 200 ml
- świeży lubczyk
- 1 duży pęczek
- Consommé:
- suszone borowiki
- 20 g
- marchew
- 500 g
- seler naciowy
- ½ łodygi
- pietruszka
- 300 g
- koper włoski
- 1 sztuka
- cebula
- 2 sztuki
- pomidory
- 2 kg
- por
- ½ sztuki
- jasny sos sojowy
- 50 ml
- natka pietruszki
- 1 pęczek
- koperek
- 1 pęczek
- sól i pieprz
- do smaku
- świeży lubczyk
- do podania
- Nadzienie:
- masło
- 40 g
- prawdziwki
- 400 g
- posiekany tymianek
- 1 łyżka
- sól i pieprz
- do smaku
- wytrawne białe wino
- 70 ml
- Ciasto na ravioli:
- ciepła woda (50-60 stopni)
- 100 ml
- sól
- ¾ łyżeczki + do gotowania
- mąka pszenna typu 450-500
- 200 g + do posypania