Ramen mięsny
czas przygotowania: 12 godzin
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- bulion:
- kość wieprzowa
- 1 kg
- korpus kurczaka
- 1 sztuka
- łopatka wieprzowa
- 300 g
- cebula
- 1 sztuka
- por
- 1 sztuka
- liść laurowy
- 1 sztuka
- pieprz
- 1 łyżeczka
- soju
- 300 ml
- woda
- 5 litrów
- dodatki:
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- por
- 1 sztuka
- ocet ryżowy
- 1 łyżeczka
- pędy bambusa
- 2 łyżki
- pasta miso
- 4 łyżki
- cebula dymka
- 1 pęczek
- kukurydza
- 2 łyżki
- kiełki fasoli mung
- duża garść
- nori
- 1 arkusz
- chili w proszku
- szczypta
- olej sezamowy z chili
- kilka kropel
- zalewa do mięsa:
- sos sojowy
- 3 łyżki
- woda
- 3 łyżki
- świeży imbir
- 3 plasterki
- czosnek
- 2 ząbki
- sake
- 1 łyżka
- mirin
- 3 łyżki
- syrop kukurydziany
- 3 łyżki
- liść laurowy
- 1 sztuka
- pieprz
- 1 łyżeczka
- zielona część pora
- 1 sztuka
- zalewa do jajka:
- sos sojowy
- 3 łyżki
- woda
- 3 łyżki
- mirin
- 2 łyżki
- sake
- 2 łyżki
- świeży imbir
- 3 plasterki
- czosnek
- 3 ząbki
- syrop kukurydziany
- 1 łyżka