Pulpety wołowo-jagnięce z orzechami pinii i chili w sosie pomidorowym
czas przygotowania:
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Pulpety:
- cebula
- 1/2 sztuki
- czosnek
- 2 ząbki
- natka pietruszki
- 15 g + garść do dekoracji
- orzechy pini
- 25 g + kilka sztuk do dekoracji
- czerwona papryka pepperoni
- pepperoni kawałek według uznania
- mielona jagnięcina
- 250 g
- mielona wołowina
- 250 g
- bułka tarta
- 50 g
- przyprawa baharat
- 1 łyżeczka
- woda gazowana
- 50 ml
- Panierka:
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- bułka tarta
- do obtoczenia
- Dodatkowo:
- olej do smażenia
- Sos:
- fenkuł
- 1/2 sztuki
- cebula
- 1/2 sztuki
- czosnek
- 1 ząbek
- seler naciowy
- 2 gałązki
- passata pomidorowa
- 400 ml