Wegańskie pulpety w sosie chrzanowym
czas przygotowania:
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- Pulpety:
- bób
- 450 g
- sól
- do gotowania + do smaku
- cukinia
- 200 g
- pietruszka
- 200 g
- oliwa
- 2 łyżki + do smarowania
- pestki dyni
- 50 g
- mąka ryżowa
- 75 g
- mąka kokosowa
- 100 g
- mięta
- 5 g
- babka jajowata
- 10 g
- pieprz
- do smaku
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka
- Sos chrzanowy:
- cebula
- 50 g
- oliwa
- 50 ml
- mąka z teffu
- 40 g
- mleko migdałowe
- 500 g
- mąka z tapioki
- 20 g
- skórka z cytryny
- ½ łyżeczki
- ksylitol
- 5 g
- świeży chrzan
- 10 g
- sok z cytryny
- 5 ml
- posiekany koperek
- 1 łyżeczka