Kukbuk
Kukbuk
Smażone placki warzywne z fasolki szparagowej i cukinii (fot. Aleksandra Jagłowska)

Placuszki z fasolki szparagowej, cukinii i koperku

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
fasolka szparagowa
100 g
szalotka
1 sztuka
cukinia
1/2 sztuki
jajko "zerówka"
1 sztuka
posiekany koperek
4 łyżki
mąka z ciecierzycy
6 łyżek
sól
do smaku
kolorowy pieprz
do smaku
oliwa
do smażenia

Przepis i zdjęcie: Aleksandra Jagłowska

krok 1

Fasolkę gotujemy. Gotową kroimy na kawałki.

krok 2

Szalotkę siekamy, a cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Łączymy wszystkie warzywa, dodajemy jajko, posiekany koperek, mąkę, sól i pieprz.

Reklama

krok 3

Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie smażymy na niej niewielkie placuszki – po 3-5 minut z każdej strony. Podajemy od razu.

Więcej przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk