![Placuszki dyniowe z musem brzoskwiniowym (fot. Martyna Cybuch)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/_ewX_4HO9MvBY22Pjmfhi3LP9b10I2rye42hRqMrjFY/fill/1418/1682/fp:0.5:0.66/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMTAtMTYv/RFNDMDY2OTZfa1ht/elc0OV90aW5pZmll/ZC5qcGc.jpg)
Placuszki dyniowe
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
- masło
- 60 g
- purée z pieczonej dyni
- 200 g
- serek mascarpone
- 25 g
- jajko "zerówka"
- 2 sztuki
- cukier
- 3 łyżki
- pasta waniliowa
- 1/2 łyżeczki
- mąka pszenna
- 230 g
- proszek do pieczenia
- 1,5 łyżeczki
- soda oczyszczona
- 1/2 łyżeczki
- sól
- szczpyta
- DO PODANIA:
- cukier puder
- wedle uznania
- konfitura z sezonowych owoców
- wedle uznania