Kukbuk
Kukbuk
placki z cukinii i marchewki, placki z cukinii, placki warzywne, placki z warzyw, placki,

Placki z cukinii z marchewką i natką pietruszki

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
cukinia
1 sztuka
marchew
1 sztuka
cebula
1 sztuka
natka pietruszki
1 pęczek
mleko
2-3 łyżki
mąka pszenna
2-3 łyżki
jajko "zerówka"
1 sztuka
sól
szczypta
pieprz
szczypta
oliwa
do smażenia

Przygotowanie: Diana Kosiorek


Stylizacja: Agata Jankowska


Zdjęcia: Maciej Niemojewski


Ceramika: PoPo Ceramics

krok 1

Cukinie myjemy, marchew obieramy, ścieramy warzywa na grubszych oczkach tarki. Cebulę kroimy w grubsze piórka, natkę siekamy drobno. Całość mieszamy z mąką, jajkiem i mlekiem. Doprawiamy i smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!