Pizza z dynią i kozim serem
czas przygotowania: 30 minut + czas wyrastania ciasta
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Ciasto:
- świeże drożdże
- 10 g
- cukier
- 1 łyżeczka
- ciepła woda
- 70 ml
- mąka pszenna
- 250 g + do posypania
- sól
- 1 łyżeczka
- woda
- 100 ml
- oliwa lub olej kokosowy
- 1 łyżka
- Sos pomidorowy:
- pomidory krojone z puszki
- 200 g
- suszona bazylia
- 1/2 łyżeczki
- suszone oregano
- 1/2 łyżeczki
- mielona ostra papryka
- szczypta
- brązowy cukier
- 1/2 łyżeczki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- dodatkowo:
- dynia hokkaido
- 100 g
- oliwa
- 1 łyżka
- sól
- szczypta
- biały pieprz
- szczypta
- tymianek
- kilka gałązek
- czerwona cebula
- 1 sztuka
- ser kozi
- 50 g
- prażone migdały
- 20 g
- oliwa czosnkowa
- opcjonalnie do podania