Pierogi z ziemniakami, kozim twarogiem i natką pietruszki
czas przygotowania: 90 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Ciasto:
- mąka tortowa
- 500 g
- mąka ziemniaczana
- 3 łyżki
- ciepłe mleko
- 300 ml
- olej rzepakowy
- 3 łyżki
- sól
- ¼ łyżeczki + do gotowania
- Nadzienie:
- ziemniaki
- 400 g
- cebula
- 1 sztuka
- masło lub olej
- 3 łyżki
- natka pietruszki
- 1 pęczek
- kozi twaróg
- 200 g
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- Oliwa czosnkowo-pietruszkowa:
- oliwa extra vergine
- 100 ml
- czosnek
- 4 ząbki
- natka pietruszki
- 1 pęczek
- świeżo mielony pieprz
- do smaku