![Przepis na pieczoną dynię z tofu i pomidorami, pomysł na ciekawą sałatkę (fot. Maciej Szczęśniak)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/JOg1CtpCaaVheiduvo0RNThW1nL3yy2fgK73ePkqfsA/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDctMjAv/cGllY3pvbmFfZHlu/aWFfel90b2Z1X2lf/cG9taWRvcmFtaS5q/cGc.jpg)
Pieczona dynia z tofu i pomidorami
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- orzechy laskowe
- 1 garść
- natka pietruszki
- 1 pęczek
- czosnek
- 1 ząbek
- sok z cytryny
- z 1 sztuki
- olej dyniowy
- 3 łyżki
- sól
- ½ łyżeczki
- pieprz
- ½ łyżeczki
- dynia piżmowa
- 500 g
- oliwa
- 2 łyżki
- pomidory koktailowe
- garść
- wędzone tofu
- 50 g