![Przepisy na proste makarony – Pappardelle z kalafiorem, orzechami włoskimi i parmezanem (fot. Paulina Czyżewska)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/vKe_zm4OWdnqk_DDzYaoVXqYLgT-9HStVDq3oVCEJ1o/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMDQtMTMv/bWFrYXJvbnkzMDYx/LmpwZw.jpg)
Pappardelle z kalafiorem, orzechami włoskimi i parmezanem
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- kalafior
- 150 g
- masło
- 1 łyżka
- woda
- ½ szklanki
- sól
- do gotowania + do smaku
- pappardelle
- 1 opakowanie
- starty parmezan
- 100 g
- żółtko jajka "zerówki"
- 1 sztuka
- świeżo mielony czarny pieprz
- do smaku
- orzechy włoskie
- 50 g