Kukbuk
Kukbuk
pasta z suszonych pomidorów, pasta słonecznikowa, pasta na kanapki, co na kanapki

Pasta słonecznikowo-pomidorowa

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 5 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
łuskane ziarna słonecznika
100 g
suszone pomidory
5 sztuk
olej z pomidorów
50 g
cebula
1 sztuka
natka pietruszki
1 pęczek
sól i pieprz
do smaku

Przygotowanie: Jessica Nadziejko


Stylizacja: Magdalena Olszewska


Zdjęcia: Maciej Niemojewski


Ceramika: Spiek Ceramiczny

kork 1

Słonecznik zalewamy wodą i odstawiamy na noc. 

krok 2

Następnego dnia rozgrzewamy na patelni olej i szklimy na nim pokrojoną drobno cebulę. Odstawiamy do ostudzenia. 

krok 3

Słonecznik odcedzamy z wody i umieszczamy w blenderze z pozostałymi składnikami. Miksujemy na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy jako dodatek do pieczywa.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!