![Przepis na domowe onigiri (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/gKMVxXppc1NJCSEdMPqpRjmlKhG4hekqFw3oYeHo22Y/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDEtMjcv/T25pZ2lyaTAzMzIu/anBn.jpg)
Onigiri z grzybami, łososiem i groszkiem
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Onigiri:
- ryż do sushi
- 1 opakowanie
- płaty prażonego nori
- kilka sztuk
- Farsz z grzybów, łososia i groszku:
- grzyby enoki
- 30 g
- olej roślinny
- do smażenia
- groszek świeży lub mrożony
- garść
- łosoś wędzony na zimno
- 3 plastry
- Opcjonalnie:
- prażony sezam
- do obtoczenia