Nowalijki na wegańskim labnehu z pesto z pietruszki i oliwą koperkową
czas przygotowania:
typ diety: wegańska
typ posiłku: goście idą
- Labneh wegański (do przygotowania dzień wcześniej):
- jogurt owsiany
- 200 g
- jogurt kokosowy
- 200 g
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- sól
- do smaku
- Nowalijki:
- młode kolorowe marchewki
- 6 sztuk
- młode pory
- 2 sztuki
- oliwa
- 2 łyżki
- pesto pietruszkowe
- 6 łyżek
- oliwa koperkowa
- do dekoracji
- kiełki rzodkiewki
- do dekoracji
- koperek lub inne świeże zioła
- do dekoracji
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- Emulsja buraczana:
- sok z buraka
- 100 ml
- oliwa
- 20 g
- Emulsja pomarańczowa:
- sok z pomarańczy
- 200 ml