Młode marchewki w paście gochujang z pietruszkową gremolatą
czas przygotowania: 30 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: goście idą
- MARCHEWKI:
- marchew
- 400 g
- olej
- do smażenia
- czosnek
- 2 ząbki
- wegańska osełka
- 2 łyżki
- pasta gochujang
- 1 łyżka
- cukier
- 2 łyżki
- sól
- 3 szczypty
- tymianek
- 4 gałązki
- GREMOLATA:
- czosnek
- 2 ząbki
- natka pietruszki
- 1 pęczek
- skórka z cytryny
- z 1 sztuki
- sól
- szczypta
- oliwa
- ½ szklanki
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- świeżo mielony pieprz
- do smaku
- chili w płatkach
- szczypta
- olej
- do smażenia