Meksykańskie wrapy z sałaty z czerwoną papryką, pomidorami i kuminem
czas przygotowania: 45 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- Salsa:
- czerwona papryka
- 2 sztuki
- dowolna ostra papryczka
- 1 sztuka
- czerwona cebula
- 1/2 sztuki
- pomidor
- 1 sztuka
- listki kolendry
- 1/2 szklanki
- świeże nasiona kukurydzy
- 1 szklanka
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- sos sojowy tamari
- do smaku
- algi morskie (dulse lub kelp)
- do smaku
- sól
- do smaku
- "mięso" weg-mex:
- orzechy włoskie
- 3 szklanki
- czosnek
- 1-2 ząbki
- chili
- 2 łyżki
- sos sojowy tamari
- 1 łyżeczka
- pieprz cayenne
- 1/4 łyżeczki
- kumin
- szczypta
- sok z cytryny
- 1 sztuka
- sól
- do smaku
- dodatkowo:
- sałata rzymska
- według uznania
- świeża kolendra
- do smaku
- czerwona cebula
- według uznania
- ulubione kiełki
- według uznania
- opcjonalnie:
- awokado
- kilka plastrów