Marmurkowa babka czekoladowo-pomarańczowa
czas przygotowania: 70 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: deser
- olej kokosowy stały
- 1 łyżka
- bułka tarta
- 2 łyżki
- mąka z ciecierzycy
- 3 łyżki
- przegotowana woda
- 5 łyżek
- olej słonecznikowy
- 30 ml + 150 ml
- mleko roślinne
- 160 ml + 70 ml
- mąka pszenna
- 350 g
- cukier puder
- 170 g
- proszek do pieczenia
- 3 łyżeczki
- sok z pomarańczy
- 70 ml
- skórka z pomarańczy
- z 1 sztuki
- ekstrakt waniliowy
- 1 łyżeczka
- kakao
- 2 łyżki
- kawa rozpuszczalna
- 2 łyżeczki
- Polewa czekoladowa:
- wegańska mleczna czekolada
- 70 g
- śmietanka kokosowa
- 40 ml
- prażone orzechy laskowe
- 20 g