Kukbuk
Kukbuk
Przepis na makaron z masełkiem szałwiowym i łososiem (fot. Maciek Niemojewski)

Makaron z masłem szałwiowym i łososiem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
masło
1 kostka
liście szałwii
garść
świeży łosoś
250 g
suszony tymianek
szczypta
sól
do smaku + do gotowania
pieprz
do smaku
makaron pappardelle
1 opakowanie

Przepis i przygotowanie: Marcin Lewandowski


Stylizacja: Rafał Kwiczor


Zdjęcie: Maciek Niemojewski

krok 1

Masło rozpuszczamy na patelni. Wrzucamy szałwię i smażymy, aż będzie chrupiąca. W tym czasie kroimy łososia na drobne kawałki.

krok 2

Na patelnię z masłem i szałwią wsypujemy tymianek, doprawiamy solą i pieprzem. Dalej smażymy. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu – w obficie osolonej wodzie.

krok 3

Łososia wrzucamy na patelnię z masłem szałwiowym – smażymy około 3 minut. Odcedzamy makaron i dorzucamy go na patelnię. Mieszamy, aby połączył się z sosem.

Więcej przepisów na makarony:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk