Makaron ryżowy z kimchi
czas przygotowania: 40 minut + 2 godziny odsączania kapusty + czas na fermentowanie kimchi
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- kimchi:
- kapusta pekińska
- 1 sztuka
- sól
- 1/4 szklanki
- por
- 1 sztuka
- biała rzepa
- 1 sztuka
- cebula dymka
- 1 pęczek
- czosnek
- 4 ząbki
- świeży imbir
- kawałek
- chilli w płatkach
- 1 łyżka
- sos rybny
- 2 łyżki
- cukier
- 1 łyżeczka
- makaron:
- makaron ryżowy
- 400 g
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- sos sojowy
- 1 łyżeczka
- cukier
- 1 łyżeczka
- olej sezamowy
- 1 łyżka
- olej roślinny
- 2 łyżki
- kimchi
- 2 szklanki
- sezam
- garść