Kukbuk
Kukbuk
PROSTY PRZEPIS na krem z ricotty z oliwą, miodem i miętą (fot. Jessica Nadziejko / Plum in chocolate)

Krem z ricotty z oliwą, miodem i miętą

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: śniadanie
Krem:
świeża ricotta
250 g
sól
⅓ łyżeczki
świeża mięta
2 łyżki
oliwa
3 łyżki
płynny miód
2 łyżki
czerwony pieprz
½ łyżeczki
Do podania:
bagietka
1 sztuka

Zdjęcie i przepis: Jessica Nadziejko / @pluminchocolate

krok 1

Ricottę i sól umieszczamy w misie robota kuchennego. Ubijamy na średnich obrotach przez 2-3 minuty. Miętę siekamy. 

krok 2

Ubitą ricottę przekładamy do naczynia, polewamy oliwą i miodem i posypujemy czerwonym pieprzem i miętą. Bagietkę kroimy na małe kawałki. Opiekamy w tosterze, podajemy z kremem z ricotty.

Philips

Materiał powstał we współpracy z marką Philips >>

Więcej podobnych przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk