Kukbuk
Kukbuk
PRZEPIS na bajgiel z kremem awokado i halloumi (fot. Jessica Nadziejko / Plum in chocolate)

Chrupiący bajgiel z kremem z awokado i halloumi

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: śniadanie
dojrzałe awokado
1 sztuka
świeża kolendra
2 łyżki
papryczka chili
½ sztuki
sok z limonki
2 łyżki
majonez
1½ łyżki
sól i pieprz
do smaku
halloumi
3 plasterki
oliwa
do smażenia
bajgiel
1 sztuka
rukola
garść

Zdjęcie i przepis: Jessica Nadziejko / @pluminchocolate

krok 1

Awokado, kolendrę, chili i sok z limonki blendujemy. Dodajemy majonez, blendujemy ponownie. Doprawiamy solą i pieprzem. Halloumi grillujemy na naoliwionej patelni – smażymy z dwóch stron, do zrumienienia.

krok 2

Bajgiel kroimy na pół i podgrzewamy w tosterze. Obie połówki smarujemy kremem z awokado. Na jedną część nakładamy halloumi i rukolę. Przykrywamy drugą połówką bajgla.

Philips

Materiał powstał we współpracy z marką Philips >>

Więcej podobnych przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Plansza informacyjna PFR

Koszyk