Kukbuk
Kukbuk
Przepis na kiszony szpinak. Wegańskie przepisy. Ekocentryczka w kuchni (fot. materiały prasowe)

Kiszony szpinak

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
szpinak
2 duże garście
sok z cytryny
2 łyżeczki
czosnek
1 ząbek
sól
1/3 łyżeczki
letnia woda
200 ml

Przepis i zdjęcie: Daria Rogowska / Ekocentryczka

krok 1

Liście szpinaku myjemy i odsączamy z wody. Polewamy je sokiem z cytryny, mieszamy i wkładamy do słoika. Dodajemy obrany czosnek. Letnią wodę mieszamy z solą i zalewamy nią szpinak. Słoik szczelnie zakręcamy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej. Kiszony szpinak będzie gotowy po 3-4 dniach.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka