Kukbuk
Kukbuk

Kiszone winogrona z wanilią, kwiatem kopru i kardamonem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut + czas kiszenia się owoców
typ diety: wegańska
typ posiłku: goście idą
winogrona zielone
1 kg
wanilia
1 laska
kwiaty kopru suszone
1 łyżeczka
kardamon ziarna
1 łyżeczka
sól
20 g
woda
1 l

Przepis i przygotowanie: Wit Szychowski


Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Marcin Lewandowski

krok 1

Przygotowujemy zalewę. Na jeden litr zagotowanej wody, dorzucamy 20 gramów soli. Studzimy.

krok 2

Wszystkie składniki układamy w słoju i zalewamy wystudzoną zalewą. Następnie odstawiamy w zaciemnione miejsce na około 5-6 dni. Po tym czasie owoce są gotowe.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka