Kukbuk
Kukbuk

Kiszone jabłka z goździkami, estragonem i gorczycą

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: Czas przygotowania: 15 minut + czas kiszenia się owoców
typ diety: wegańska
typ posiłku: goście idą
jabłka
1 kg
goździki
1 łyżeczka
estragon
2-3 gałązki
gorczyca ziarno
1 łyżeczka
sól
20 g
woda
1 litr

Przepis i przygotowanie: Wit Szychowski


Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Marcin Lewandowski

krok 1

Przygotowujemy zalewę. Na jeden litr zagotowanej wody, dorzucamy 20 gramów soli. Studzimy.

krok 2

Jabłka kroimy w ćwiartki i wraz z resztą składników przekładamy do słoika. Zalewamy wodą z solą i odstawiamy w zaciemnione miejsce na mniej więcej tydzień.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka