Kiszona brukiew z chili
        typ diety: wegańska
 
        typ posiłku: przetwory
- brukiew
 - 1 sztuka
 - chili
 - 1 sztuka
 - liść laurowy
 - 3-4 sztuki
 - ziele angielskie
 - 4 ziarna
 - czosnek
 - 2 ząbki
 - woda
 - ½ l
 - sól
 - 2 łyżki
 
Zdjęcie: dinnershow.studio
Przepis i przygotowanie: Wit Szychowski
krok 1
Brukiew myjemy, obieramy i kroimy w słupki grubości około 1½ centymetra. Wkładamy je do słoika, dodajemy chili, liście laurowe, ziele angielskie i ząbki czosnku. Zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej sól. Gdy woda odrobinę wystygnie, zalewamy nią zawartość słoika. Studzimy. Odstawiamy w ciemne miejsce na minimum tydzień.
Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: "Na dziko", Magazynu KUKBUK >>
Więcej przepisów na przetwory:
Sprawdź również:
 
    NA NOWO
   
    19.90 zł
  
 
    NA ŚWIĘTA
   
    19.90 zł
  
 
    E-book KUKBUK „Garden party”
   
    0.00 zł
  
 
    E-book KUKBUK "Natura odporności"
   
    0.00 zł
  
 
    E-book „Szlakami smaku. Polskie Marki Turystyczne”
   
    0.00 zł
  
 
    E-book KUKBUK "Czas świętowania"
   
    0.00 zł
  
 
    E-book Anna Dembska x KUKBUK „Smak słońca. Sezonowe przepisy, które pokochasz”
   
    39.00 zł
  
 
    Grecka uczta
   
    0.00 zł
  
 
    E-book KUKBUK „Piknik pod chmurką”
   
    0.00 zł
  
 
    E-book KUKBUK „Aperitivo”
   
    0.00 zł
  
 
    E-book KUKBUK "Na lepsze!"
   
    0.00 zł
  
 
    NA PIKNIKU
   
    19.90 zł
  
 
    E-book KUKBUK „Jak smakuje Kalifornia?”
   
    0.00 zł
  
 
    E-book KUKBUK „Garden party. Gra świateł i smaków”
   
    0.00 zł
  
 
    W ZACISZU
   
    19.90 zł
  
 
    E-book KUKBUK „Comfort food. Jedzenie, które przytula”
   
    0.00 zł
  
 
    Z LASU
   
    19.90 zł
  
 
    Lato pełne pary
   
    19.90 zł
  


