
Kiszona brukiew z chili
typ diety: wegańska
typ posiłku: przetwory
- brukiew
- 1 sztuka
- chili
- 1 sztuka
- liść laurowy
- 3-4 sztuki
- ziele angielskie
- 4 ziarna
- czosnek
- 2 ząbki
- woda
- ½ l
- sól
- 2 łyżki
Zdjęcie: dinnershow.studio
Przepis i przygotowanie: Wit Szychowski
krok 1
Brukiew myjemy, obieramy i kroimy w słupki grubości około 1½ centymetra. Wkładamy je do słoika, dodajemy chili, liście laurowe, ziele angielskie i ząbki czosnku. Zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej sól. Gdy woda odrobinę wystygnie, zalewamy nią zawartość słoika. Studzimy. Odstawiamy w ciemne miejsce na minimum tydzień.
Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: "Na dziko", Magazynu KUKBUK >>
Więcej przepisów na przetwory:
Sprawdź również:
















