Kiszona brukiew z chili
typ diety: wegańska
typ posiłku: przetwory
- brukiew
- 1 sztuka
- chili
- 1 sztuka
- liść laurowy
- 3-4 sztuki
- ziele angielskie
- 4 ziarna
- czosnek
- 2 ząbki
- woda
- ½ l
- sól
- 2 łyżki
Zdjęcie: dinnershow.studio
Przepis i przygotowanie: Wit Szychowski
krok 1
Brukiew myjemy, obieramy i kroimy w słupki grubości około 1½ centymetra. Wkładamy je do słoika, dodajemy chili, liście laurowe, ziele angielskie i ząbki czosnku. Zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej sól. Gdy woda odrobinę wystygnie, zalewamy nią zawartość słoika. Studzimy. Odstawiamy w ciemne miejsce na minimum tydzień.
Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: "Na dziko", Magazynu KUKBUK >>
Więcej przepisów na przetwory:
Sprawdź również:
NA NOWO
19.90 zł
NA ŚWIĘTA
19.90 zł
E-book KUKBUK „Garden party”
0.00 zł
E-book KUKBUK "Natura odporności"
0.00 zł
E-book „Szlakami smaku. Polskie Marki Turystyczne”
0.00 zł
E-book KUKBUK "Czas świętowania"
0.00 zł
E-book Anna Dembska x KUKBUK „Smak słońca. Sezonowe przepisy, które pokochasz”
39.00 zł
Grecka uczta
0.00 zł
E-book KUKBUK „Piknik pod chmurką”
0.00 zł
E-book KUKBUK „Aperitivo”
0.00 zł
E-book KUKBUK "Na lepsze!"
0.00 zł
NA PIKNIKU
19.90 zł
E-book KUKBUK „Jak smakuje Kalifornia?”
0.00 zł
E-book KUKBUK „Garden party. Gra świateł i smaków”
0.00 zł
W ZACISZU
19.90 zł
E-book KUKBUK „Comfort food. Jedzenie, które przytula”
0.00 zł
Z LASU
19.90 zł
Lato pełne pary
19.90 zł



