Kukbuk
Kukbuk
Jak zrobić prosty kawowy pudding chia z musem rabarbarowym. Przepis na pudding chia z musem rabarbarowym (fot. Jessica Nadziejko / Plum in chocolate)

Kawowy pudding chia z musem rabarbarowym

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut + 8 godzin w lodówce
typ diety: dowolna
typ posiłku: śniadanie
Pudding:
mleko krowie lub roślinne
250 ml
kawa z przelewu
250 ml
syrop kolonowy
20 ml
nasiona chia
60 g
Mus:
rabarbar
3 łodygi
brązowy cukier
3 łyżki
sok z cytryny
2 łyżki
Do podania:
migdały w płatkach
2 łyżki

Zdjęcie i przepis: Jessica Nadziejko / @pluminchocolate

krok 1

Mleko, kawę i syrop klonowy podgrzewamy. Trzymając płyn na ogniu, dodajemy nasiona chia, energicznie mieszamy przez 2 minuty. Studzimy i wstawiamy do lodówki na całą noc.

krok 2

Rabarbar kroimy na małe kawałki. Wkładamy do garnka, zasypujemy cukrem i gotujemy około 3 minut, aż rabarbar zmięknie. Dodajemy sok z cytryny, gotujemy jeszcze przez 3 minuty. Blendujemy.

krok 3

Na patelni prażymy migdały w płatkach. Pudding przed podaniem dokładnie mieszamy, dzielimy na dwie porcje. Każdą podajemy z musem rabarbarowym i migdałami.

Philips

Materiał powstał we współpracy z marką Philips >>

Więcej podobnych przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk