Kanapka z pieczonym indykiem, kiełkami i humusem dyniowym
czas przygotowania: 40 minut + czas marynowania mięsa
typ diety: dowolna
typ posiłku: śniadanie
- marynowany indyk:
- czosnek
- 1 ząbek
- oliwa
- 3 łyżki
- sok z cytryny
- 30 ml
- sos teriyaki
- 40 ml
- suszony tymianek
- 1 łyżeczka
- wędzona słodka papryka
- 1 łyżeczka
- mielona ostra papryka
- 1/2 łyżeczki
- mielony czarny pieprz
- 1/2 łyżeczki
- pierś indyka
- 400 g
- humus z dyni:
- dynia hokkaido
- 1/2 sztuki
- ugotowana ciecierzyca
- 1 szklanka
- oliwa
- 2 łyżki
- sok z cytryny
- 2 łyżki
- czosnek
- 1 ząbek
- wędzona słodka papryka
- 1/2 łyżeczki
- mielona słodka papryka
- 1/2 łyżeczki
- mielona ostra papryka
- 1/2 łyżeczki
- sól
- do smaku
- tahini
- 2 łyżki
- kanapka:
- chleb razowy ze słonecznikiem
- 4 kromki
- masło lub majonez
- do smarowania
- humus z dyni
- 120 g
- czarny sezam
- do podania
- ulubione kiełki
- 50 g
- pieczony indyk
- 400 g
- natka pietruszki
- do podania