Kanapka w stylu bánh mì z pastą z fasolki szparagowej
czas przygotowania: 40 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Smażona marchewka:
- młoda marchew
- 2 sztuki
- liście kalafiora
- 5 sztuk
- sos sojowy
- do smaku
- brązowy cukier
- 1 łyżeczka
- sriracha
- 1 łyżeczka
- masło klarowane
- do smażenia
- sezam
- 3 łyżeczki
- Pasta z fasolki szparagowej:
- czosnek
- 1 ząbek
- dymka
- 2 sztuki
- sól wędzona
- do smaku
- masło klarowane
- do smażenia
- ugotowana fasolka szparagowa
- 100 g
- sok z limonki
- 2 łyżki
- pieprz
- do smaku
- olej sezamowy
- 1 łyżka
- Dodatki:
- bagietka
- 1 sztuka
- ogórek gruntowy
- 2 sztuki
- majonez
- według uznania
- kolendra
- według uznania