![Smaki Korei: Jajangmyeon. Makaron z pastą chunjang – PRZEPIS (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/UZOsPpOzQamvhsCAnsYnhc3IM6mV4ZaPOOublptwmp4/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMTItMDEv/a29yZWEwNDc1Lmpw/Zw.jpg)
Jajangmyeon – makaron z pastą chunjang
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- pasta chunjang
- 150 g
- olej bezsmakowy
- 4 łyżki + do smażenia
- boczek
- 150 g
- łopatka wieprzowa
- 100 g
- czosnek
- 3 ząbki
- imbir
- 3 cm
- dymka
- 2 sztuki
- ziemniak
- 1 sztuka
- marchewka
- ½ sztuki
- ogórek
- 1 sztuka
- cukinia
- ½ sztuki
- cebula
- 2 sztuki
- kapusta
- ¼ główki
- cukier
- 2 łyżki
- makaron ryżowy wstążki lub makaron udon
- 500 g
- sól
- do smaku