Humus z kolendrą i zieloną papryczką jalapeño podany z domowymi nachosami
czas przygotowania: 25 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: goście idą
- Humus:
- ugotowana ciecierzyca
- 400 g
- tahini
- 3 łyżki
- czosnek
- 1 ząbek
- sól
- ½ łyżeczki
- pieprz
- ⅓ łyżeczki
- kmin rzymski
- szczypta
- sok z limonki
- z 1 sztuki
- marynowana zielona papryczka jalapeño
- 1 sztuka
- świeża kolendra
- 1 pęczek
- oliwa
- 3 łyżki
- Nachosy:
- domowa tortilla pszenna
- 2 sztuki
- mielona słodka papryka
- 1 łyżeczka
- sól
- ½ łyżeczki
- oliwa
- 2 łyżki
- Opcjonalnie:
- oliwa
- do polania
- ulubione zioła
- według uznania