Kukbuk
Kukbuk

Grillowane truskawki i rabarbar na croissancie

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: deser
truskawki
400 g
rabarbar
4 łodygi
croissanty
6 sztuk
serek philadelphia
360 g
konfitura wiśniowa
180 g
syrop klonowy
do polania
brązowy cukier
do posypania

Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Przepis: Tomek Zielke


Stylizacja: Agata Jankowska

krok 1

Truskawki nabijamy na szpadki do szaszłyków i opiekamy na gorącym grillu, aż przypalą się z wierzchu, ale wciąż będą trzymały formę. Opiekamy rabarbar, aż będzie miękki, i kroimy go w kawałki. Przepoławiamy croissanty i podpiekamy je na grillu

krok 2

Układamy na talerzu croissanty, dokładamy serek, truskawki, rabarbar i konfiturę. Bardzo obficie polewamy syropem klonowym i posypujemy odrobiną cukru.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!