![Przepis na gazpacho. Wegańskie przepisy. Ekocentryczka w kuchni (fot. materiały prasowe)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/xPNbM9pxiSYd3ZeWPwQjiuph1hDe3xaZDJydPySPyQo/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDctMDEv/R2F6cGFjaG9fMi5q/cGc.jpg)
Gazpacho
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- pomidory
- 1 kg
- brzoskwinia
- 500 g
- czerwona cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 1 ząbek
- ocet winny
- 1 łyżka
- oliwa
- 3-4 łyżki
- woda
- kilka łyżek
- sól
- do smaku
- Do podania:
- pomidorki koktajlowe
- według uznania
- świeże zioła
- według uznania
- jadalne kwiaty
- według uznania