![Chrupiące frytki z fasolki szparagowej w panierce z tempury z majonezem limonkowym (fot. Aleksandra Jagłowska)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/MPvMKwp-IKHyH-RAyO1lGKunkN180DAMGkthjkH6_IE/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDctMTQv/ZnJ5dGtpXzQuanBn.jpg)
Frytki z fasolki szparagowej w tempurze
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- fasolka szparagowa
- 200 g
- Panierka:
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- zimna woda
- 1/2 szklanki
- mąka do tempury
- 1/2 szklanki
- olej roślinny
- do smażenia
- Majonez limonkowo-kolendrowy:
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- musztarda
- 1 łyżeczka
- olej rzepakowy
- 200 ml
- sól
- szczypta
- cukier
- szczypta
- sok z limonki
- 3 łyżki
- świeża kolendra
- do smaku
- suszone płatki chili
- do smaku