![Fettuccine z dyniowym alfredo, marynowanymi orzechami i kolendrą, przepis na jesienny makaron, sprzęt kuchenny SMEG (fot. Paulina Czyżewska)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/afrwM2kVpBVI9UvI_MHPeNLYROOMukFU2uqNB5orjcM/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMTAtMTUv/c21lZzAxMTkuanBn.jpg)
Fettuccine z dyniowym alfredo, marynowanymi orzechami i kolendrą
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Dodatki:
- prażone orzechy laskowe
- 50 g
- sos sojowy
- 20 ml
- miód
- 5 g
- ocet ryżowy
- 5 ml
- mielona papryka chili
- ⅓ łyżeczki
- sól
- 1 łyżka
- makaron fettuccine
- 300 g
- świeża kolendra
- garść
- limonka
- ½ sztuki
- Dyniowe alfredo:
- czosnek
- 2 ząbki
- masło
- 15 g
- purée z dyni
- 200 g
- śmietana 30 %
- 300 ml
- tarty parmezan
- 50 g + opcjonalnie do podania
- sól
- do smaku
- świeżo mielony czarny pieprz
- do smaku