Dyniowa panna cotta z rajskimi jabłkami pod czekoladową kruszonką
czas przygotowania: 60 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Dyniowa panna cotta:
- dynia hokkaido
- 1/2 sztuki
- żelatyna
- 2 łyżeczki
- śmietana 36%
- 1 szklanka
- laska cynamonu
- 1 sztuka
- goździki
- 2 sztuki
- rajskie jabłka
- 2 szklanki
- Rajskie jabłka w syropie:
- woda
- 1 szklanka
- brązowy cukier
- 1/2 szklanki
- laska cynamonu
- 1 sztuka
- goździki
- 2 sztuki
- rajskie jabłka
- 2 szklanki
- czekoladowa kruszonka:
- zimne masło
- 1/4 kostki
- mąka pszenna
- 1/2 szklanki
- kakao
- 2 łyżki
- cukier
- 1/2 szklanki
- sól
- szczypta