![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/CTWXPuUHGup7DpfsET9r0HbSgdpQfSHQlwM_mSdNupc/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDQtMTEv/Y2lhc3RvX2N6ZWtv/bGFkb3dlXzEtMl90/aW5pZmllZC5qcGc.jpg)
Czekoladowy bezsernik bez pieczenia
typ diety: wegańska
typ posiłku: deser
- olej kokosowy do wysmarowania formy
- spód:
- namoczone daktyle
- 80 g
- orzechy laskowe
- 160 g
- kakao
- 18 g
- masa:
- czekolada Goplana
- 200 g
- olej kokosowy
- 240 g
- syrop klonowy
- 180 ml
- nerkowce (namaczane prze noc)
- 450 g
- sól
- szczypta
- do dekoracji:
- prażone płatki kokosa
- czekolada gorzka Goplana
- pistacje