Ciasto marchewkowe z kremem z twarogowego serka śmietankowego
czas przygotowania: 35 inut + 50 minut pieczenia
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- CIASTO
- mąka pszenna
- 300 g
- proszek do pieczenia
- 2 łyżeczki
- soda oczyszczona
- 1 łyżeczka
- cynamon
- 1 łyżeczka
- kakao
- 1 łyżeczka
- jajko "zerówka"
- 4 sztuki
- cukier trzcinowy
- 170 g
- olej słonecznikowy
- 150 ml
- starta marchewka
- 300 g
- skórka z pomarańczy
- 1 łyżeczka
- ekstrakt waniliowy
- 2 łyżeczki
- dowolne bakalie
- 100 g
- DODATKOWO
- masło
- 1 łyżka
- bułka tarta
- 2 łyżki
- KREM
- masło
- 200 g
- cukier puder
- 200 g
- serek twarogowy Almette śmietankowy
- 400 g
- sok z cytryny
- 70 ml