Chrupiąca karkówka w domowym podpłomyku z serem dojrzewającym i warzywami
czas przygotowania: 35 minut + 1 godzina marynowania
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- 4 porcje:
- Karkówka:
- karkówka w plastrach Dolina Dobra
- 1 opakowanie
- ketchup
- 2 łyżki
- musztarda diżońska
- 1 łyżka
- suszony tymianek
- 1/4 łyżeczki
- suszony majeranek
- 1/4 łyżeczki
- ostra papryka
- 1/4 łyżeczki
- sos sojowy jasny
- 2 łyżki
- brązowy cukier
- 1 łyżeczka
- sól i pieprz do smaku
- Podpłomyk:
- mąka pszenna
- 200 g
- sól
- pół łyżeczki
- oliwa
- 2 łyżki
- wrzątek
- 100 ml
- Dodatkowo:
- rzodkiewka
- 4 sztuki
- kapusta
- pół sztuki
- pomidor malinowy
- 1 sztuka
- dymka
- pół pęczka
- cytryna
- 1 sztuka
- oliwa
- 2 łyżki
- ser Bursztyn
- 50 g
- sól i pieprz do smaku