Chlebek dyniowy
czas przygotowania: 15 minut + 55 minut pieczenia
typ diety: dowolna
typ posiłku: śniadanie
- Kruszonka:
- mąka pszenna
- 50 g
- cynamon
- ½ łyżeczki
- brązowy cukier
- 30 g
- masło
- 30 g
- Ciasto:
- mąka pszenna
- 270 g
- mąka owsiana
- 55 g
- sól
- ½ łyżeczki
- proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka
- soda oczyszczona
- ½ łyżeczki
- cynamon
- ½ łyżeczki
- gałka muszkatołowa
- ⅓ łyżeczki
- suszony imbir
- ⅓ łyżeczki
- mielone goździki
- ¼ łyżeczki
- kardamon
- ¼ łyżeczki
- purée z dyni
- 300 g
- ekstrakt z wanilii
- 1 łyżeczka
- olej roślinny
- 130 ml
- drobny brązowy cukier
- 100 g
- drobny biały cukier
- 100 g
- jajko „zerówka”
- 3 sztuki