Cannelloni z jagnięcym ragù, mozzarellą, burratą i ze świeżymi ziołami
czas przygotowania: 100 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Ragù jagnięce:
- szalotka
- 2 sztuki
- czosnek
- 2 ząbki
- marchewka
- 2 sztuki
- seler naciowy
- 1 sztuka
- pomidor malinowy
- 3 sztuki
- olej rzepakowy
- 2 łyżki
- mielona jagnięcina
- 400 g
- wytrawne białe wino
- 100 ml
- sos worcester
- 2 łyżki
- suszone oregano
- 1 łyżeczka
- suszony tymianek
- ½ łyżeczki
- sól
- do smaku
- czarny pieprz
- do smaku
- świeży rozmaryn
- 1 gałązka
- bulion jagnięcy
- ½ szklanki (opcjonalnie)
- Dodatkowo:
- masło
- 1 łyżka
- makaron cannelloni
- 200 g
- mozzarella (twarda)
- 150 g
- burrata
- 100 g
- oliwa pietruszkowa
- do smaku
- świeża bazylia
- do podania