![Prosta i szybka w przygotowaniu przekąska na piknik – bruschetta z pikantną salsą z awokado, kukurydzy i pomidora (fot. Maciej Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/bWza_YPnnKCkafBedqe_avS0xESb8l_h9E5CC8gyfqk/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDctMjkv/SFk5QTA3NDNfMy5q/cGc.jpg)
Bruschetta z pikantną salsą z awokado, kukurydzy i pomidora
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- ulubiona bagietka
- 100 g
- masło
- do smarowania
- pomidor malinowy
- 1 sztuka
- kukurydza świeża lub konserwowa
- 100 g
- dojrzałe awokado
- 1 sztuka
- świeża kolendra
- garść + do dekoracji
- oliwa
- 2 łyżki
- sok z limonki
- z 1 sztuki
- sól
- do smaku
- płatki chili
- ½ łyżeczki