Kukbuk
Kukbuk
Pomysł na szybkie grzanki z owocami i warzywami, brzoskwinią, pomidorami i serem feta (fot. Martyna Cybuch)

Bruschetta z brzoskwiniami, pomidorami i owczą fetą

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
chleb na zakwasie
4 kromki
pomidory
2 sztuki
brzoskwinia
1 sztuka
świeża kolendra
kilka listków
oliwa z oliwek
60 ml
owcza feta
100 g

Przepis i wykonanie: Jessica Nadziejko


Zdjęcie: Martyna Cybuch

krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 185 stopni. Kromki chleba smarujemy sporą ilością oliwy z oliwek, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 7-10 minut, do zrumienienia.

krok 2

Pomidory i brzoskiwnię kroimy w kostkę. Dodajemy świeżą kolendrę, resztę oliwy z oliwek oraz sól i pieprz do smaku.

krok 3

Na upieczony chleb nakładamy 2 łyżki salsy pomidorowej, posypujemy pokruszonym serem, grubo mielonym pieprzem i skrapiamy dodatkowo odrobiną oliwy z oliwek.

więcej pomysłów na pomidory:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk