Bezglutenowe muffinki marchewkowe z kremem
czas przygotowania: 40 minut
typ diety: bezglutenowa
typ posiłku: deser
- muffinki:
- mąka ryżowa
- 60 g
- mąka kukurydziana
- 50 g
- skrobia ziemniaczana
- 65 g
- bezglutenowy proszek do pieczenia
- 1,5 łyżki
- cynamon
- 3 łyżeczki
- gałka muszkatołowa
- 1,5 łyżeczki
- kakao
- 1,5 łyżki
- skórka z pomarańczy
- 1 łyżka
- jajko "zerówka"
- 4 sztuki
- brązowy cukier
- 200 g
- olej
- 250 ml
- marchew
- 500 g
- suszona żurawina
- 70 g
- orzechy włoskie
- 70 g
- krem:
- biała czekolada
- 100 g
- kremowy twarożek
- 400 g