Bezglutenowa szarlotka orzechowa z pigwą
czas przygotowania: 60 minut + chłodzenie
typ diety: bezglutenowa
typ posiłku: deser
- ciasto:
- woda
- 50 ml
- masło
- 80 g
- brązowy cukier
- 80 g
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- mąka gryczana
- 100 g
- bezglutenowa mąka owsiana
- 100 g
- skrobia ziemniaczana
- 70 g
- mielone siemię lniane
- 1 łyżka
- bezglutenowy proszek do pieczenia
- 3/4 łyżeczki
- mielone orzechy włoskie
- 70 g
- nadzienie:
- twarde jabłka
- 900 g
- masło
- 1 łyżka
- konfitura pigwowa
- 200 g
- cukier
- 1 łyżka
- cynamon
- 1 łyżeczka
- gałka muszkatołowa
- 1/2 łyżeczki
- skrobia ziemniaczana
- 1 łyżka