![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/VOr2ZgA4DIxT87mt4dsWc_d6OFmLBfXJQ-q6Vtp5mjg/fill/1418/1682/fp:0.48:0.26/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDYtMjQv/YmF0b255LWphYmxr/b3dlLXota3J1c3pv/bmthLWt1a2J1a190/aW5pZmllZC5qcGc.jpg)
Batony jabłkowe z truskawkami i kruszonką
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- kruchy spód:
- cukier
- 30 g
- masło
- 50 g
- mąka pszenna
- 100 g
- sól
- szczypta
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- nadzienie:
- jabłko
- 2-3 sztuki
- truskawki
- 1 garść
- mąka pszenna
- 1 łyżka
- cukier
- 1 łyżka
- kruszonka:
- masło
- 50 g
- cukier brązowy
- 50 g
- płatki owsiane
- 50 g
- mąka pszenna
- 40 g
- sól
- szczypta
- cynamon
- szczypta