Kukbuk
Kukbuk

Bavette z czerwonym pesto i klopsikami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 35 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
mielone mięso wieprzowo-wołowe
500 g
jajko „zerówka”
1 sztuka
musztarda
1 łyżka
tłuczone ziarna kolendry
1 łyżka
bułka tarta
4 łyżki + do panierowania
sól
do smaku
pieprz
do smaku
oliwa
2 łyżki
makaron bavette
400 g
Barilla Pesto Rosso
1 słoiczek
natka pietruszki
1 pęczek

Przepis i wykonanie: Diana Kosiorek


Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Marcin Lewandowski

krok 1

Mięso wyrabiamy z jajkiem, musztardą, ziarnami kolendry i bułką tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy klopsiki. Każdy smarujemy oliwą i obtaczamy w bułce tartej.

krok 2

Klopsiki układamy na blasze i pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

krok 3

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Mieszamy z klopsikami i pesto.

krok 4

Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Materiał powstał we współpracy z marką Barilla.

Więcej podobnych przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk