Azjatyckie wegańskie skrzydełka z kalafiora z sezamem
czas przygotowania: 45 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- kalafior
- 1 sztuka
- mąka pszenna
- 100 g
- mąka kukurydziana
- 100 g
- proszek do pieczenia
- szczypta
- prażony sezam
- 2 łyżki
- woda niegazowana
- 250 ml
- kumin
- 1/2 łyżeczki
- czosnek granulowany
- 1/2 łyżeczki
- papryczka chili
- 1/2 łyżeczki
- wędzona papryka
- 1/2 łyżeczki
- curry
- 1/2 łyżeczki
- sól
- 1/2 łyżeczki
- Dodatkowo:
- ryż basmati
- 100 g
- zielona cebulka
- 1 sztuka
- czarny sezam
- 1 łyżeczka
- Słodki sos sojowy:
- świeży imbir
- 2 cm
- sos sojowy
- 60 ml
- ocet jabłkowy
- 2 łyżki
- miód
- 1 łyżka
- woda
- 100 ml + 20 ml
- mąka ziemniaczana
- 1 łyżka